maandag 15 februari 2016

Techniek k2

Techniekles maken: vliegende schotel. Naar aanleiding van ons thema Daan in de ruimte knutselde we van klei een ruimtemannetje. Ons ruimtemannetje had natuurlijk een vliegende schotel nodig.We schilderden twee kartonnen bordjes dat was de basis voor onze vliegende schotel en de start voor onze techniek les.
We kregen twee criteria: - Onze vliegende schotel moest op pootjes staan en kunnen blijven staan. - Ons ruimtewezentje moest een cabine hebben waar hij inpaste. We maakten eerst een schets van hoe onze vliegende schotel er zou uitzien.
Daarna gingen we op zoek naar geschikte materialen om de pootjes te maken. Het bevestigen van de pootjes was nog niet zo eenvoudig en soms was wat hulp van de juf nodig.
Na het bevestigen van de pootjes en enige droogtijd konden we testen of onze schotels bleven staan.
Voor sommige was dat ok, voor andere waren nog enkele herstellingswerken nodig. En dan kwam de laatste fase. De cabine voor ons ruimtewezen. Er werd veel gepast en gemeten en gezocht naar een geschikt voorwerp voor de cabine. Bij sommige was dit zeer eenvoudig en vonden het geschikt materiaal op tafel andere moesten op zoek in de klas naar iets geschikts.
De kinderen en de juf zijn heel trots op het resultaat en ook de ruimtewezens waren heel tevreden met hun vliegende schotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten